Anouk van Gemert

"The difference between 'afwachten' en 'aanpakken': If it is up to be.... It is up to me"

Anouk van Gemert

Organisatiespecialist

Na veranderingsmanagement eerst in theorie te hebben geleerd tijdens mijn master op de Erasmus Universiteit heb ik daarna ruim drie jaar werkervaring opgedaan bij verschillende verandertrajecten. Sinds 2011 ben ik werkzaam als adviseur bij House of Performance.

Klantvragen kunnen zijn ‘Wij hebben een nieuwe strategie om onze performance te verbeteren, hoe vertaal ik dit naar het dagelijks werk van alle medewerkers’. Of ‘Onze performance blijft achter, welke oorzaken liggen hieraan ten grondslag in onze werkwijze, en ‘wat’ en ‘hoe’ moeten we veranderen om onze performance te verbeteren.’ Hier gaan we samen met de klant mee aan de slag. Het resultaat wordt bereikt door een integrale aanpak op het gebied van proces, besturing, gedrag en leiderschap.

Bij HofP ligt de focus zowel op het functioneren van de mens alsmede op onderkenning van de harde feiten. Dit maakt het werk zo interessant en uitdagend.

Door implementatiekracht, karakter en intensieve samenwerking met de werkvloer behalen we resultaten. Geen dikke adviesrapporten maar geïmplementeerde duurzame verbeteringen.

Ontwikkeling met betrekking tot inhoudelijke kennis maar ook ontwikkeling op persoonlijk gebied krijgt aandacht bij HofP. Kennisontwikkeling binnen een cultuur van open en eerlijke communicatie met wederzijds respect en vertrouwen. Ook buiten werktijd heb ik met collega’s op een informele manier contact tijdens borrels en activiteiten. Voor mij is HofP de uitgelezen plek waar performance en pleasure samenkomt.

Buiten mijn werk houd ik van het maken van verre reizen, andere culturen te ontmoeten en mijn horizon te verbreden. Ik ga graag in de stad een hapje eten of een glaasje wijn drinken, maar ik houd ook zeker van uitgebreid culinair koken. Ook ben ik erg actief op het hockeyveld en loop ik vaak een rondje hard. Voor mij is dit een uitstekende manier om de ‘balans’ te houden.