Charlotte Houben

"Wie haar geschiedenis niet kent, is gedoemd haar te herhalen-George Santayana"

Charlotte Houben

Organisatiespecialist

Na mijn rechtenstudie heb ik ervoor gekozen om mijn carrière te beginnen in de advocatuur. Het vooruitzicht organisaties en mensen te adviseren over uiteenlopende vraagstukken waar zij tegenaan lopen, triggerde mij te kiezen voor dit beroep. Het projectmatig werken voor externe klanten met een vraag, waar zij zelf niet uit konden komen, vond en vind ik erg leuk.

Waarom dan toch een switch naar consultancy? Ik merkte dat ik het advocatenvak niet constructief genoeg vond. Ik was niet met de kern van de organisatie en haar business bezig, het was te weinig opbouwend en ik was te weinig bezig met de mensen achter de organisaties. Een voorwaarde voor het zijn van een goede organisatie is – naast het op orde hebben van de processen en besturing – dat de mensen op hun plek zitten, zich goed voelen en kunnen (en willen) excelleren. De mensen zijn de kern van een organisatie, en zij kunnen deze maken of breken. En dat is precies waar ik mij mee bezig wil houden. ” Werk” is een groot onderdeel van iemands leven. Het is in mijn ogen dan ook noodzakelijk dat iemand zich goed voelt op zijn werkplek en randvoorwaarde hierbij is dat een organisatie zich hiervoor inzet. Daar wil ik graag aan bijdragen, en zo samen met de klant duurzame resultaten behalen.

Bij House of Performance kan dat. Hier kan ik klanten bijstaan met oog voor de mens én voor de organisatie. Dit doen wij met een enthousiast en gedreven team dat uitdagingen niet uit de weg gaat.

Naast werken ben ik graag buiten te vinden, sportend, wandelend in de bergen, door de stad of gewoon op een terras. Verder verdwijn ik af en toe graag van de wereld door het lezen van boeken en breng ik graag tijd door met mijn familie en vrienden.