Desirée van Dun

"Onderzoek en praktijk van elkaar laten profiteren"

Desirée van Dun

Organisatiespecialist en expert Lean gedrag & leiderschap

Wat maakt dat het ene team straalt en het andere team achter blijft?

Sinds 2007 ben ik betrokken bij House of Performance en bijt ik me vast in vragen zoals deze. Soms als adviseur in MT’s of afdelingen om hun prestaties te verbeteren en soms in de rol van onderzoeker. De afgelopen jaren heb ik een promotieonderzoek uitgevoerd aan de Universiteit Twente. Hierin ben ik op zoek gegaan naar welk concreet en zichtbaar gedrag Lean leiders en hun teamleden effectief maakt.

Ik haal veel energie uit die combinatie van wetenschap en praktijk. Zonder kennis van de praktijk mist onderzoek realiteitszin; zonder kennis uit onderzoek kan de praktijk niet met grote stappen verbeteren. Beide werelden hebben me gevormd tot de onderzoekende adviseur die ik nu ben.

Ik geloof in de kracht van goed kijken, samen op zoek gaan naar hoe het werkelijk zit en zeggen waar het op staat, met respect voor de persoon en vooral ook veel plezier. In mijn advieswerk pas ik principes toe van Lean / Kaizen, Organisational Behaviour Management, systeemdenken, leiderschap- en team-ontwikkeling en sturen op concreet gedrag en resultaat.

Een stevige basis thuis is onmisbaar om overdag goed te kunnen presteren. Mijn vriend leert me alles over films en met hem discussieer ik graag over de politiek en andere belangrijke zaken in het leven. Ik houd van explosieve sporten, zoals squash en muurklimmen. De dag sluit ik het liefst af met een glas wijn of whisky bij ons thuis in het centrum van Den Haag.

Wil je meer weten over mijn onderzoek? Kijk eens op mijn weblog: www.lean-leiderschap.nl.