Jasper Hoenderdos

"The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. ― Albert Einstein"

Jasper Hoenderdos

Organisatiespecialist

Mijn interesse voor het procesmatige deel van Lean leidde tot het eerste contact met House of Performance. Proces uittekenen, herschikken, misschien iets wegstrepen en dan schieten de prestaties vanzelf omhoog. Veel meer kon ik daar niet naast zitten.

Samen met Desirée van Dun mocht ik een onderzoek doen naar gedrag op de werkvloer, om precies te zijn: welk gedrag zie je wanneer een team zich veilig voelt om zich kwetsbaar op te stellen? Mijn grootste les is dat processen, op ieder niveau van de organisatie, niet meer zijn dan een reeks interacties tussen mensen met een gezamenlijk doel. Of het proces tussen mensen hetzelfde is als het vastgelegde proces ligt dan ook niet in de handen van de procesontwerper maar in de handen van de mensen die het werk doen. Het begrijpen van gedrag als sleutel tot het verbeteren van processen en daarmee prestaties is wat mij boeit en bindt aan House of Performance.

Mijn dag begint meestal in Deventer met een goede espresso en een verfrissende fietstocht naar de trein. Daarnaast ben ik een beginnend mountainbiker met zo nu en dan uitstapjes op de racefiets, waarna ik de dag graag afsluit met lekker eten, goede wijn en vrienden.