Remco Wieland

Als je loslaat, heb je twee handen vrij

Remco Wieland

Interim Manager

In het dagelijks leven kan ik het gewoon niet laten; vragen naar waar je staat, wat je bezig houdt en waar je naar toe wilt. Oprechte nieuwsgierigheid noem ik dat. En dat heb ik ook met organisaties en de mensen die er werken. Al 15 jaar hou ik me daarom bezig met verandering in organisaties. Eerst als externe adviseur en gedurende de afgelopen 10 jaar in diverse managementrollen.

Verandering is lastig en gaat vaak gepaard met de nodige pijn en weerstand, iets wat ik zelf niet lang geleden weer heb mogen ondervinden. Ik stond op een kruispunt in mijn carrière, hield vast aan wat ik had en stond niet open voor de achteraf logische stappen op mijn pad. En dat kost veel energie. Inmiddels heb ik mijn pad gevonden. Vanaf 2016 werk ik als zelfstandige interim professional samen met Managed by House of Performance -de interim tak van HofP- in verandertrajecten, waar we organisaties en individuen laten excelleren. Sindsdien voelt het alsof alles makkelijker gaat, alsof ik daadwerkelijk weer twee handen vrij heb om alles aan te pakken.

Nu ik ben teruggekeerd in het interim en advies vak, merk ik dat mijn managementervaring helpt bij het begeleiden en coachen van leiders en hun teams in transitieprocessen. Het is knap lastig om de noodzakelijke veranderingen door te voeren, om medewerkers daarin mee te nemen én om de winkel draaiende te houden; I know how it feels. Misschien kan ik je helpen?

Waar je me verder altijd voor mag wakker maken is een kop Engelse thee met een wolkje melk, een fietstocht op de racefiets in de vroege ochtend, een goeie Netflix serie op de bank, een goed gesprek in een kroeg met een speciaal biertje erbij en een vers besneeuwde skipiste met een strak blauwe lucht. Tot slot ben ik amateur muzikant en bestuurlijk actief in de sport, vanuit de overtuiging dat sport samenhorigheid vergroot.