Sjoerd Hogenbirk

“Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”

Sjoerd Hogenbirk

Organisatiespecialist

In de huidige tijd is een ding stabiel en dat is verandering. Het is mijn ambitie om individuen, teams en organisaties te helpen om continu beter te worden in een veranderende wereld. Ik word gedreven door mensen, het maken van impact en het realiseren van verandering. Daarbij geldt dat visie zonder actie een dagdroom is en actie zonder visie een nachtmerrie. Mijn aanpak is doelmatig, mensgericht, creatief en altijd gericht op de vraag hoe we het morgen beter kan. In mijn werk leg ik veel nadruk op kwaliteit en impact, hou ik van uitdaging en teamwerk. Ik breng perspectief/ visie zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Na veranderopdrachten binnen het publieke domein via Van Vieren, ben ik overgestapt naar Rabobank waar ik aan de hand van de Lean filosofie en methodiek aan veranderopgaven heb gewerkt. Het belangrijkste daarbij was altijd het ‘waarom’ van veranderen helder te hebben zodat iedereen begrijpt waarom de richting van verandering wordt gekozen. Mijn ervaring daarbij is dat klantervaringen en klantfeedback daarvoor essentieel is.

Ontzettend veel plezier haal ik uit avonden met de boekenleesclub waarbij er een dis wordt aangericht en er ook nog een boek wordt besproken. Met de wind in de zeilen probeer ik mezelf steeds meer te ontwikkelen als zeiler. Familie en vrienden zijn voor mij essentieel, graag breng ik tijd met hen door.


Mijn projecten

Liander
De werkvoorraad van de bodemdesk van Liander is met meer dan de helft teruggebracht! Lees meer