Sophie Loquet

“When we strive to become better than we are, everything around us becomes better too.”
― Paulo Coelho, The Alchemist

Sophie Loquet

Organisatiespecialist

Het grootste deel van ons leven brengen we werkend door, we brengen soms meer tijd door met onze collega’s dan met ons gezin, en ook in onze vrije tijd zijn onze gedachten vaak bij het werk. Dan kan je er maar beter wat van maken. Het gevoel hebben dat je iets bijdraagt, dat je inzet nut heeft en dat er resultaten worden bereikt, is volgens mij de grootste intrinsieke motivatie.

Daarom is performance zo belangrijk. Performance van het bedrijf/de organisatie waarvoor je werkt, maar ook je eigen performance en groei. En dit komt niet vanzelf. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat je met een positieve houding en enthousiasme verandering kan bereiken. In plaats van te wachten tot iemand het voor je komt oplossen, wil ik mensen juist enthousiasmeren om zelf voor verandering te zorgen. Focus op wat kán en niet op wat is.

Mijn studie rechten heb ik afgerond in Antwerpen en Stellenbosch (Zuid-Afrika) waarna ik er nog een Master internationale politiek in Parijs aan heb toegevoegd. Mijn professionele ervaring deed ik vooral op in Brussel, binnen de Belgische overheid waar ik bij Sociale Zaken en Buitenlandse Zaken werkte als beleidsadviseur/projectmedewerker. Voor mijn overstap naar House of Performance werkte ik als programme officer voor een Europees project voor internationale samenwerking binnen het thema ‘sociale bescherming’.

In april 2016 ben ik naar Utrecht verhuisd. Ik heb deze gelegenheid aangegrepen om niet alleen persoonlijk maar ook professioneel een nieuwe uitdaging aan te gaan, en te zoeken naar wat mij echt boeit: mensen te overtuigen en enthousiasmeren en te streven naar verbetering.