Sybren Eikenaar

"Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you are to live forever"

Sybren Eikenaar

Organisatiespecialist en expert gedragsveranderingen

Gandhi weerspiegelt voor mij de kernwaarden van HofP. Daarom heb ik gekozen voor een quote van Gandhi. Hij heeft gezegd:’Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you are to live forever.’ Zo ervaar ik werken bij HofP.

‘Live as if you were to die tomorrow.’
Voor mij betekent het eerste deel van de quote: ‘Er voor gaan’. Niet om de hete brij heen draaien. Dingen doen. Tegelijkertijd ook de balans vinden. En zorgen dat je geen spijt krijgt. Een voorbeeld hiervan is de balans vinden tussen werk en mijn familie. Met de bovenstaande quote in het hoofd lukt het vaak de balans te vinden.

‘Learn as if you were to live forever.’
Leren, kennis ontwikkelen en vooral kennis toepassen daar draait HofP op. Als adviseur moet je continue leren om je prestaties te verbeteren en om de klant te verrassen met inzichten. Feedback krijgen is soms niet leuk, maar essentieel voor een snelle ontwikkeling. Binnen HofP gebeurt dat vaak met een lach en een zetje in de goede richting. Groei is daardoor bijna vanzelfsprekend.
Voor het ontwikkelen en toepassen van kennis is binnen HofP alle ruimte. Voor een creatieveling, zoals ik, is het heerlijk om samen met collega’s te proberen modellen en theorie├źn toepasbaar te maken en aan te scherpen.