Thijs Otto van Es

"Imagination is more important than knowledge (Albert Einstein)"

Thijs Otto van Es

Partner en organisatiespecialist

Bijna een decennium kan ik mijn fantasie en nieuwsgierigheid volledig inzetten in mijn vak. Ik vervul een ambacht waarbij de situaties nooit zijn wat ze lijken te zijn. Elke keer blijkt een probleem net weer anders te zijn, als je langer kijkt. Een eerste oplossing lijkt vaak net niet te passen, omdat blijkt dat het niet het probleem oplost. Echt willen begrijpen lijkt de enige juiste route.

Mijn ambacht is een meervoudige sudoku, met niet alleen getallen, maar ook letters. En vervolgens nog in verschillende talen. Extra uitdaging: hoe meer ik weet, hoe meer ik ook niet weet. Deze onoplosbare puzzel geeft heel veel vrijheid en zoals Albert Einstein zei:
“Alles dat werkelijk groots en inspirerend is, is gecreëerd door een individuen die konden werken in vrijheid” Verder heb ik uitermate veel bewondering voor en geniet ik van de grootste wonders in mijn leven: mijn lieve en verrassende vrouw Maeike en mijn zoons Wieger en Keimpe en dochter Phane . Van passie en meesterschap kan ik genieten door te luisteren naar Jazz, te zeilen in een Scandinavische Volksboot en te racen in een E-type.